Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/bjerg-s.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/bjerg-s.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/bjerg-s.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Bjerg's - Sadelmager | Karina Bjerg skip to Main Content

i trygge og kompetente hænder

Heste bør have de bedste vilkår for at præsterere. Det kræver en god sadel. Sadelmageriskolen forberedte mig på en verden som sadelmager – et håndværk med fornemme traditionelle metoder i alt inden for faget. Du og din hest er i trygge og kompetente hænder hos mig.

Kvalitet kræver tid

Jeg ved det, jeg er en nørd! Jeg slipper ikke et stykke arbejde før det er optimalt udført. Den veludførte sadel, sadeltilpasning og den håndsyede trense. Mit arbejde er som alt andet håndvæk tidkrævende for at kvaliteten er i top.

Mere om Karina Bjerg

Jeg brænder for håndværket, uanset om det er skrædderarbejde eller sadelmageri. Det gode håndværk er en vigtig del af mit arbejde, og jeg elsker at udvikle fra ide til jeg står med det endelig resultat i hånden. Jeg er uddannet skrædder, og arbejdede en tid i faget, men hestene blev ved at trække.

Resultatet blev at jeg besluttede at uddanne sig til hestemassør. I de år jeg arbejdede med massage oplevede jeg desværre rigtig mange heste med tydeligt ondt i ryggen, eller deciderede rygproblemer. Grunden hertil kan være flere, men utilpasset eller forkert valgt sadel var – og er – ofte den største synder.

Det var også derfor, at jeg efter flere år som arbejdende hestemassør besluttede at flytte til Sverige og uddanne mig som sadelmager på den anerkendte skole Sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Under den 3-årige uddannelse fremstillede jeg hovedtøj, grimer, tasker, gjorde og flere forskellige typer sadler. Mit afgangsprojekt bestod af en traditionel dressursadel, bedømt i Stockholm 2013.

Umiddelbart efter min uddannelse stiftede jeg Sadelmageriet BJERG’S V/KARINA BJERG. I dag arbejder jeg fra eget værksted, hvor jeg udvikler, designer, importerer og sælger sadler, samt udfører sadeltilpasning og reparationer. og udfører reparation og specialopgaver på bestilling.

Nyt i sadelmagerens værksted er ”Drive-in Sadelservice”, hvor du kan komme til sadelmageren med din hest og dermed undgår ventetid, samt Pressure Pad – et computerstyret sadelunderlag, der via sensorer måler den præcise trykfordeling fra sadel og rytter.

Jeg elsker mit arbejde og sætter en ære i et veludført stykke sadelmagerarbejde til både hest og rytter. Mit arbejde er altid med udgangspunkt i hest og rytters anatomi, og solidt håndværk.

 

Jeg er selv rytter, og har redet siden jeg var 10 år. Derhjemme har vi 3 heste, en unghest og en shetlandspony

Karina Bjerg

HESTEMASSAGE

Massage er wellness til hesten, men massage kan også løsgøre ved muskelproblemer og -spændinger. Jeg anvender som sadelmager aktivt min viden og erfaring fra min år som arbejdende hestemassør.

OM HESTEMASSAGE OG DIN HEST

Hestens krop består af omkring 60% muskler. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det vigtigt at hestens muskler er smidige, afspændte og symmetrisk opbygget. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen, kan det påvirke dens bevægelsesfrihed, og dermed mindske dens præstationsevne og samarbejdsvilje. Muskelspændinger kan også have skyd for øget belastning af led og sener.

Grundene til spændinger hos hesten kan være flere, men desværre også af menneskeskabte påvirkninger som dårligt tilpasset udstyr, dårlig ridning eller andet. I de år jeg arbejdede fuldtid med massage, oplevede jeg desværre rigtig mange heste med tydeligt ondt i ryggen, eller deciderede rygproblemer. Grunden hertil kan som allerede beskrevet være flere, men utilpasset eller forkert valgt sadel var – og er – desværre ofte den største synder.

Massage kan være med til at forebygge, at en muskulær spænding udvikler sig til større problemer. Massage er en god måde at få løsgjort spændinger og sætte gang i blodstrømingen i musklerne og ved derved at fjerne affaldsstoffer og mælkesyre, kan man få en glad og mere smidig hest.

 

MEDLEM AF LAUGET

Jeg er så stolt over at være optaget i det det fornemme Sadelmager og Tapetsererlauget i København, stiftet 3. april 1460. Det er virkelig en ære at kvalificere sig håndværksmæssigt til en plads i lauget, og så ovenikøbet som eneste sadelmager, der laver sadler.

Back To Top
×Close search
Search